980x

2-مصرف ماهی می‌تواند خطر سکته‌ی قلبی و مغزی را در شما کاهش دهد

سکته‌های قلبی و مغزی شایع‌ترین عوامل مرگ زودرس در دنیا هستند.

ماهی به طور کلی جزء بهترین خوراکی‌هایی محسوب می‌شود که می‌توانید برای سلامت قلب‌تان مصرف کنید.

جای تعجب نیست که بسیاری از پژوهش‌های عظیم تجربی نشان داده‌اند آدم‌هایی که به صورت مرتب ماهی مصرف می‌کنند، کم‌تر در معرض خطر سکته‌های قلبی و مغزی و مرگ ناشی از بیماری قلبی قرار می‌گیرند.

پژوهشی که روی بیش از ۴۰، ۰۰۰ متخصص سلامت در ایالات متحده صورت گرفت، نشان داد آن‌هایی که به صورت مرتب در هفته یک یا چند بار ماهی میل می‌کنند، تا ۱۵ درصد کم‌تر در معرض بیماری قلبی قرار دارند.

پژوهش‌گران معتقدند نوع چرب ماهی‌ها حتی برای سلامت قلب هم مفیدترند، زیرا سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند.

نتیجه: مصرف حداقل یک بار ماهی در هفته می‌تواند خطر سکته‌های قلبی و مغزی، دو بزرگ‌ترین قاتل جهان، را کاهش دهند.

۳. ماهی حاوی مواد مغذی است که برای دوران رشد بسیار ضروری هستند

اسیدهای چرب امگا-۳ لازمه و نیاز اساسی برای رشد و نمو است.

در این میان اسید چربی امگا-۳ دوکوساهگزائنوئیک اسید (DHA) دارای اهمیت ویژه‌ای است، زیرا در دوران رشد در مغز و چشم تجمع می‌کنند.

از این رو، به مادران باردار و شیرده توصیه می‌شود به اندازه‌ی کافی از اسیدهای چرب امگا-۳ مصرف کنند.

هرچند، در این میان یک توصیه‌ی احتیاطی نیز برای مادران باردار وجود دارد؛ برخی ماهی‌ها حاوی مقادیر زیادی جیوه هستند، که ممکن است باعث ایجاد مشکل در مغز کودکان در حال رشد شود.

به همین دلیل، زنان باردار فقط باید ماهی‌هایی مصرف کنند که جیوه‌ی کم‌تری در زنجیره‌ی غذایی‌شان وجود دارد ( سالمون، ساردین، قزل‌آلا و…)، و هم‌چنین بهتر است بیش‌تر از هفته‌ای ۳۴۰ گرم ماهی مصرف نکنند.

به علاوه، زنان باردار باید از مصرف ماهی خام و نپخته (از جمله سوشی) اجتناب کنند، زیرا ممکن است حاوی ریزاندامگانی (میکروارگانیسم) باشد که به جنین آسیب برساند.

نتیجه: ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ است، که برای رشد مغز و چشم‌ها بسیار ضرورت دارد. توصیه می‌شود مادران باردار و شیرده به اندازه‌ی کافی امگا-۳ مصرف کنند.