خواص ماهی برای مغز و افسردگی
ماهی ممکن است مادهی خاکستری مغز را افزایش دهد و با افزایش سن در برابر کهولت و زوال، از آن محافظت کند
یکی از پیامدهای افزایش سن، کاهش عملکرد مغز است (که به آن کاهش قدرت شناختی با افزایش سن میگویند).
در بسیاری از موارد این یک روند طبیعی است، ولی در این میان بیماریهای خطرناک زوال دستگاه عصبی، همچون آلزایمر نیز وجود دارند.
جالب است بدانید، بسیاری از پژوهشهای تجربی نشان دادهاند سرعت کاهش قدرت شناختی در آدمهایی که بیشتر ماهی میخورند، کمتر است.
سازوکار خاصی ممکن است در ارتباط با مادهی خاکستری مغز وجود داشته باشد. مادهی خاکستری بافت عملکردی اصلی در مغز شما است، که حاوی عصبهایی است که اطلاعات را پردازش و آنها را ذخیره میکنند و از شما یک انسان میسازند.
ماهی میتواند از افسردگی جلوگیری و آن را درمان کند، و از شما آدم شادتری بسازد
افسردگی اختلال روانی بسیار رایج و خطرناکی است.
افسردگی با کمحوصلگی، غمگینی، کمبود انرژی، و از دست دادن علاقه به زندگی و فعالیت همراه است.
با اینکه این بیماری تقریبا به اندازهی چاقی و بیماری قلبی رواج ندارد، ولی درحالحاضر یکی از مهمترین بیماریهای آدمهای دنیا محسوب میشود.
پژوهشها دریافتهاند آدمهایی که مرتبا ماهی مصرف میکنند کمتر از دیگران در معرض افسردگی قرار میگیرند.
همچنین دانشمندان بر اساس آزمایشهای کنترلشدهی بسیاری دریافتهاند اسیدهای چرب امگا-۳ برای مبارزه با افسردگی مفید هستند، و به شکل قابلملاحظهای تاثیر داروهای ضدافسردگی را افزایش میدهند.
بر این اساس، ماهی میتواند واقعا شادترتان کند و کیفیت زندگیتان را بهبود ببخشد.
همچنین ممکن است ماهی و اسیدهای چرب امگا-۳ برای بهبود دیگر اختلالات روانی نظیر اختلال دوقطبی نیز مفید باشد.
نتیجه: اسیدهای چرب امگا-۳ به ویژه به همراه داروهای ضدافسردگی، میتوانند برای بهبود افسردگی مفید باشند.
پژوهشها نشان دادهاند آدمهایی که هر هفته ماهی مصرف میکنند، در مراکزی از مغزشان که محل تنظیم عواطف و خاطرات است، مادهی خاکستری بیشتری دارند.
نتیجه: مصرف ماهی با جلوگیری از کاهش عملکرد مغز در سنین پیری در ارتباط است. آدمهایی که به شکل مرتب ماهی میخورند، در مراکزی از مغزشان که مسئول کنترل حافظه و عواطف است، دارای مادهی خاکستری بیشتری هستند.